Ymmärrä hiusten rakenne ja vältä vaurioita | Redken
>

YMMÄRRÄ HIUSKUOREN RAKENNE JA EHKÄISE HIUSTEN VAURIOITUMISTA

understanding-the-hair-cuticle

Mikäli haluat terveet, kiiltävät ja hyvin hoidetut hiukset, kannattaa kuitenkin myös tarkastella itse hiussuortuvia ja ymmärtää niiden anatomiaa - erityisesti ulointa kerrosta, niin sanottua suojakerrosta

Nykyään monet naiset kiinnittävät huomiota hiuspohjan hoitamiseen varmistaakseen terveet ja ravitut hiukset. Käytämme kuorinta-aineita ja hiusöljyä sekä hieromme hiuspohjaa hiusharjalla edistääkseemme hiusten tervettä kasvua. Toisin sanoen pidämme huoliteltua päänahkaa ja hiuspohjaa hyvänä asiana. .

MIKÄ ON HIUSTEN SUOJAKERROS?

Hiuksemme koostuvat kolmesta eri kerroksesta, joilla kullakin on omat tehtävänsä: ydin, kuori ja pintakerros.

Hiuksen sisin ydin on medulla, jota ympäröi kuorikerros (cortex). Sieltä löytyy hiuksen väri. Kuori koostuu pääasiassa keratiinista ja lipideistä, jotka antavat hiukselle lujuutta ja rakennetta.

Uloimpana kerroksena on pintakerros, joka tunnetaan myös nimellä cuticula. Se on hiusten suojakerros, joka estää hiuksia vahingoittumasta ulkoisten tekijöiden, kuten auringonvalon ja kuumien muotoiluvälineiden vaikutuksesta.

Suojakerros koostuu litteistä päällekkäin olevista soluista. Kun hiuksen suojakerros on ehjä, se on tasainen ja tiivis hiuskuitua pitkin, aivan kuin kattotiilet katolla. Jos suojakerros ei ole ehjä, osa tai useampi soluista turpoaa, jolloin hius on altis vaurioille. Tämä voi näkyä hiusten halkeiluna ja kuivina, pörröisinä hiuksina.

NÄIN SUOJELET HIUSTEN PINTAKERROSTA

Jos haaveilet terveistä, hyvin hoidetuista hiuksista, on tärkeää suojata hiusten pintakerrosta. Tämä pätee sekä hiustuotteita valittaessa että hiuksia muotoiltaessa. Tie hyvin hoidettuihin hiuksiin alkaa hiustenhoitorutiinin luomisella ja ylläpitämisellä kotioloissa.

Olemme koonneet 5 vinkkiä siihen, miten voit parantaa hiustesi pintakerrosta suojataksesi hiuksiasi vaurioilta.

1. KÄYTÄ AINA LÄMPÖSUOJAA

redken styling quick blowout

On monia vinkkejä terveiden ja hyvin hoidettujen hiusten varmistamiseksi. Listan kärjessä on muistaa aina käyttää lämpösuojaa hiuksia föönatessa ja lämpövälineillä muotoiltaessa.

Kihartimien, föönien ja suoristusrautojen aiheuttamat lämpövauriot ovat yksi suurimmista syyllisistä hiusten pintakerroksen vaurioitumiseen. Siksi lämpösuojatut hiustuotteet ovat välttämättömiä kaikissa hoito- ja muotoilurutiineissa.

Meillä Redkenillä on useita lämpösuojatuotteita, jotka auttavat sinua saavuttamaan haluamasi kampauksen. Quick Blowout antaa hiuksillesi suojaa föönauksen aikana ja nopeuttaa kuivausprosessia. Big Blowout on föönausgeeli, joka luo välitöntä volyymia. Thermal Spray taas on ihanteellinen niille, jotka käyttävät kuumia muotoiluvälineitä.

PRO VINKKI: Föönaaminen ja kuumat muotoiluvälineet vaativat hiuksilta erilaista suojausta. Lämpötilat, joille hiuksesi altistuvat, eivät ole samat ja välineet vaikuttavat hiuksiisi eri tavalla. Jos esimerkiksi haluat muotoilla hiuksesi suoristusraudalla föönauksen jälkeen, on tärkeää käyttää erityisesti korkeaan lämpötilaan suunniteltua tuotetta, kuten Redkenin Thermal Spray -suihketta. .

Tämä lämmöltä suojaava suihke ehkäisee hiusten pörröisyyttä ja tuo hiuksiin kiiltoa. Heat Restyling Technology -teknologialla kehitetty tuote tarvitsee levittää vain kerran, mutta voit muotoilla hiuksiasi uudelleen tarpeen mukaan seuraavaan hiustenpesuun asti.

2. KÄÄNNÄ KUUMA VESI PIENEMMÄLLE

understanding-the-hair-cuticle haircare blog page

Kuumat lämpötilat voivat vahingoittaa hiuksiasi muutenkin kuin föönauksen ja muotoilun aikana. Ne voivat vaikuttaa myös hiuksia pestessä. Valitettavasti ei ole olemassa tuotetta, joka suojaa hiuksiasi kuumalta vedeltä. Sen sijaan kyse on tavoista, joita hiuksesi arvostavat: Laske veden lämpötilaa.

Kuuma vesi voi saada pintakerroksen turpoamaan, mikä tekee hiuksista kuivat, pörröiset ja erityisen alttiit ulkoisille tekijöille.

Siksi suosittelemmekin, että yrität pitää lämpötilan lämpimänä, kun peset hiuksesi seuraavan kerran. Huuhtele kylmällä vedellä, jotta pintakerros sulkeutuu ja suojautuu.

3. VÄLTÄ HAPPAMIA HIUSTUOTTEITA JA VÄRIAINEITA

understanding-the-hair-cuticle haircare blog page

Toinen syy hiusten pintakerroksen vaurioitumiseen on häiriintynyt pH-tasapaino. Hiukset ovat luonnostaan hieman happamia, ja niiden pH-arvo on 4,5-5,5. Kemialliset käsittelyt, kuten värjäys ja vaalennus, voivat häiritä hiusten luonnollista pH-arvoa ja siirtää sitä emäksisemmäksi. Tämä voi aiheuttaa pintakerroksen turpoamisen.

Käyttämällä happamia hiustenhoito- ja värjäystuotteita voit auttaa suojaamaan hiusten suojakerrosta ja pitämään sen ehjänä.

Redken-kampaamoissa voit kysyä kampaajaltasi Shades EQ, sävytettä, hapanta kevytväriä, joka antaa loistavan värin ilman sitoutumista. Kokeile kotona Redken Redken Acidic Bonding Concentrate,-hiustenhoitosarjaa, joka on koostettu sitruunahaposta ja Redkenin tiivistetystä Bonding Care Complex -hoitokompleksista. Tuotteet auttavat tasapainottamaan hiusten pH:ta, vahvistavat hiuksia ja antavat niille tehohoitoa.

4. OLE HELLÄVARAINEN HIUKSILLESI

understanding-the-hair-cuticle haircare blog page

Muut hiuksia vahingoittavat ulkoiset vaikutukset ovat niin sanottuja mekaanisia tai fyysisiä vaurioita. Nämä voivat johtua liiallisesta hiusten harjaamisesta, kovasta pyyhekuivauksesta ja jopa tyynyliinasta, jolla nukut.

Hiusten pintakerroksen suojaamiseksi sekä terveen ulkonäön ja pehmeän tuntuman varmistamiseksi on tärkeää, että käsittelet hiuksiasi hellävaraisesti.

Käytä hiustyypillesi ja -rakenteellesi sopivia hiusharjoja. Muista harjata hiukset latvoista ylöspäin. Jos hiuksesi ovat takussa, selvitä ne varovasti kampaamalla.

Hiukset ovat hauraimmillaan, kun ne ovat märät. Käytä siis leveähampaista kampaa tai märkäharjaa, kun olet juuri tullut suihkusta.

Useimmat ihmiset käyttävät puuvilla- tai froteepyyhkeitä, mutta ne voivat olla hyvin ankaria hiuksille. Suosittelemmekin sen sijaan vaihtamaan pehmeästä mikrokuidusta valmistettuihin pyyhkeisiin, jotka vahingoittavat hiusten pintakerrosta vähemmän.

Lopuksi saattaa olla hyvä idea investoida silkki- tai satiinityynyliinaan. Puuvilla voi aiheuttaa pörröisyyttä ja vahingoittaa hiuksiasi, kun kääntyilet yön aikana. Kun käytät silkki- tai satiinityynyliinaa, kitkaa on paljon vähemmän, eivätkä ne ime hiusten luonnollista kosteutta. Silkki- tai satiinityynyliina voi myös ehkäistä ryppyjen muodostumista.

5. FOREBYGG SKADER MED PLEIENDE PRODUKTER

understanding-the-hair-cuticle haircare blog page

Jos alat nähdä merkkejä vaurioituneista hiuksista kuivumisen, pörröisyyden tai hiusten halkeilun muodossa, on aika tarttua tuotteisiin, jotka on erityisesti kehitetty hoitamaan hiusten suojakerrosta. Tällaisia ovat esimerkiksi Redkenin Extreme Anti-Snap -jätettävä hoitoaine, joka toimii syvähoitona. Se silottaa hellävaraisesti hiuksen pintaa, vähentää harjauksesta aiheutuvaa kitkaa ja vahvistaa kuluneita, halkeilleita latvoja.

One United on myös ihanteellinen hiuksiin jätetettävä tuote. Monikäyttöinen suihke auttaa tiivistämään pintakerrosta vähentäen samalla kuivumista, lisäten hiusten hallittavuutta ja vahvistaen hiuskuitua.