Aloittelijan opas kevytväreihin
>

Aloittelijan opas kevytväreihin

Hiusvärien maailma voi tuntua hämmentävältä, jos et ole koskaan ennen värjännyt hiuksiasi. Kampaamotermit ovat monimutkaisia, ja trendejä ja tyylejä riittää loputtomiin, joten täydellisen hiusvärin löytäminen saattaa tuntua haastavalta tehtävältä.

Jos kuitenkin kaipaat hillittyä muutosta etkä halua sitoutua kestoväriin, kysy kampaajaltasi Redken Shades EQ Gloss -käsittelystä. Tämä nopea ja helppo käsittely on erinomainen tapa saada ensikosketus hiusvärien maailmaan. Kevytvärit ovat nimittäin eräänlaisia puolikestovärejä, jotka hoitavat, sävyttävät ja elävöittävät hiuksia.

Mutta mitä tämä kaikki tarkoittaa?

Ennen kuin tutustumme kevytvärien maailmaan, perehdytäänpä värjäämättömiin hiuksiin ja siihen, mitä hiusten ensimmäisellä värjäyskerralla tulee huomioida.

Mitä tarkoitetaan värjäämättömillä hiuksilla?

Hiusväreistä puhuttaessa hiukset jaetaan kahteen tyyppiin: värjäämättömiin ja värikäsiteltyihin. Värjäämättömiä hiuksia ei ole koskaan ennen värjätty. Jos et ole koskaan sävyttänyt, värjännyt tai raidoittanut hiuksiasi tai muulla tavalla muuttanut niiden väriä, hiuksesi ovat värjäämättömät.

Mitä ensimmäisellä hiustenvärjäyskerralla tulee huomioida?

Sinulla on lukuisia vaihtoehtoja. Koska värjäämättömiä hiuksia ei ole koskaan käsitelty kemiallisesti, ne ovat yleensä terveemmät ja niihin on helpompi tehdä värikäsittely.

Terveissä hiuksissa väri näyttää todennäköisemmin upealta. Kevytvärin ansiosta hiuksesi pysyvät sileän, kiiltävän ja terveen näköisinä pitkään kampaamokäyntisi jälkeen.

Mikä on kevytväri?

Kevytväri (LINKKI KEVYTVÄRIARTIKKELIIN) on eräänlainen puolikestoväri, joka elävöittää, sävyttää ja kaunistaa hiustesi väriä. Entä mitä puolikestoväri tarkoittaa? Käytännössä sitä, että väri haalistuu ajan mittaan. Näin käy, koska hiusvärin molekyylit ainoastaan pinnoittavat suortuvat sen sijaan, että ne tunkeutuisivat syvälle hiussuomuun. Kun väri jää suortuvan pinnalle, hiukset pysyvät pehmeinä, kiiltävinä ja sileinä. Mitä muuta 20 minuuttia kestävältä käsittelyltä voisi toivoa?

Värin levittäminen

Kun olet yhdessä kampaajasi kanssa päättänyt valita kevytvärin, on aika levittää väri. Kampaaja aloittaa levittämällä kevytväriä hiustesi tyvestä latvaan. Levitettävän seoksen väriä ei kannata säikähtää. Se ei nimittäin välttämättä ole sama kuin varsinainen lopputulos.

Kun kaikki seos on levitetty hiuksiin, sen annetaan vaikuttaa. Yleensä vaikutusaika on vain 20 minuuttia, jolloin voit rentoutua ja selailla lehtiä.

Tämän jälkeen kampaaja huuhtelee seoksen pois pesupaikalla. Hiuksesi pestään shampoolla, niihin laitetaan hoitoainetta ja ne muotoillaan kauniisti.

Valmista tuli – upea, terve ja kiiltävä hiusväri. Helppoa! Eikä lainkaan niin hankalaa kuin olisi voinut luulla.