Talousvinkkejä - Kasvata liiketoimintaasi - Liiketoimintaresurssit - Redken EMEA
>

Talousvinkkejä

Talousvinkkejä

Peter Mahoney on Salon Consultants International, Inc.:n puheenjohtaja, Summit Salon Business Collegen kumppani, Redkenin liiketoimintakumppanien verkoston jäsen ja 25:n Kanadassa sijaitsevan täyden palvelun kampaamon, kylpylän ja oppilaitoksen ylpeä omistaja. Peterille on myönnetty Ernst & Young “Entrepreneur of the Year” -palkinto, ja häntä pidetään yhtenä kampaamoalan tehokkaimmista kouluttajista. Peterin modernit viestinnän ja johtajuuden periaatteet inspiroivat yleisöä ja innostavat henkilökohtaiseen muutokseen.

KOLME KULMAKIVEÄ

Tässä strategiassa keskitytään vanhan koulukunnan filosofiaan, jossa pääosassa ovat suositusten kerääminen, uusien asiakkaiden säilyttäminen ja uudelleenvaraukset. Näiden periaatteiden onnistunut soveltaminen on parantanut kampaamoiden 20 prosentin parhaimmiston tuloksia jo vuosikymmeniä, ja se soveltuu käyttöön nykypäivänä paremmin kuin koskaan. Tässä esitellään joitakin helppoja mutta tehokkaita strategioita. Jos noudatat niitä määrätietoisesti ja seuraat tarkasti niiden vaikutuksia, saat pian nauttia tuloksista.

SUOSITUKSET

Painata käyntikortteja, joilla palvelua uudelle asiakkaalle suosittelevat asiakkaasi saavat 20 €:n alennuksen seuraavasta käynnistään sekä 20 €:n alennuksen vieraalleen.
Kokonaisinvestointi: 40 €
Tuotto: 600 € vuotuisia palveluja jokaista säilytettyä asiakasta kohden

Käytä suosituslaskuriamme

SÄILYTTÄMINEN

Luo tervetulopakkaus uusille asiakkaille. Lisää sinne tervetulokirje ja 2–3 lahjakortin kokoista kuponkia, jotta voit ristiinsuositella palvelujasi.
Esimerkiksi:
• Maksuton Redken Chemistry Treatment -hoito seuraavan käyntisi yhteydessä
• Maksuton kynsilakan vaihto (tai vastaava vaihtoehto) seuraavan käyntisi yhteydessä
• 20 %:n alennus seuraavasta yli 25 €:n Redken Haircare -ostoksesta

UUDELLEENVARAUKSET

Aseta arvontalaatikko vastaanottotiskille ja anna kuponki jokaiselle uudelleenvarauksen tekevälle asiakkaalle. Arvo 100 €:n arvoinen palkinto kuuden viikon välein. Lahjakortit, maksuttomat palvelut ja iPodit sopivat hyvin palkinnoksi. Ilmoita voittajille sähköpostitse ja rakenna tietokantaasi. Palkitse asiakkaasi hiusmuotoilija samalla palkinnolla ja seuraa uudelleenvarausten kasvua.

PALVELUJEN ARVO

David Stanko on toiminut hiustenvärjäyksen ammattilaisena yli 20 vuotta, ja hän on Redken-artisti ja -hiusvärikonsultti. Koko uransa ajan hän on auttanut kehittämään uusia tapoja hiusväriteknologian käyttöön. Hän on myös opettanut kampaamoammattilaisia näkemään teknologiaa pidemmälle ja tarkastelemaan lopputuloksen taiteellista puolta. Haircolor USA -messuilla David nimettiin ”parhaaksi kouluttajaksi” ja ”inspiroivimmaksi kouluttajaksi”. Vastikään hänet otettiin mukaan arvovaltaiseen Intercoiffure Association -järjestöön, jossa hän istuu Haircolor Council -neuvoston johtokunnassa.

Kaikki ottavat mielellään vastaan ilmaislahjoja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi jakaa niitä miten sattuu. Liiketoimintaa kehitettäessä jokaisen kampaamon markkinointistrategiassa on pohdittava, mistä saada lisämyyntiä, mihin lisätä arvoa ja milloin lahjoittaa maksutta.

Wendy Liebman on shoppailufuturisti ja globaali strategi, jonka strategisen jälleenmyynnin yritys WSL julkaisee Trends From the Edge -julkaisua. Hänen mukaansa kaikki kuluttajat arvioivat tarkasti, mikä on tärkeää. Valitessaan asiointipaikkojaan ja tuotemerkkejään he kysyvät itseltään:
• Pitävätkö he minusta?
• Kunnioittavatko he minua?
• Kannattaako heistä pitää kiinni?
   
Kun harkitset maksuttomien palvelujen tarjoamista, käytä näitä kysymyksiä suuntaviittana.
Esimerkiksi välittömiä tuloksia tarjoava lisäpalvelu Redken Chemistry on erinomainen palvelu tarjottavaksi maksutta oikeille asiakkaille.

Tarjoa maksutonta palvelua seuraavissa tilanteissa:
• Tuolissa istuvalla asiakkaalla on ollut poikkeuksellisen huono päivä
• Uskollinen asiakas on viime aikoina vihjannut olevansa tyytymätön sinuun tai kampaamoon
• Asiakas on vastikään käynyt toisessa kampaamossa tai värjännyt hiuksiaan kotona
• Tyrit viimeksi jollakin tavalla asiakkaan kanssa
• Arvokas huipputason asiakas on tehnyt suosituksen – tarjoa molemmille osapuolille jotain maksutonta

Älä tarjoa maksutonta palvelua seuraavissa tilanteissa: 
• Asiakkaalla on kiire
• Kampaamouskollisuus ei ole uhattuna
• On hiljainen päivä
• Haluat saada harjoitusta

Satunnaiset maksuttomat tarjoukset lujittavat parhaita asiakassuhteita ja auttavat pitämään kiinni epävarmoista asiakkaista. Jos sijoitat 25 € maksuttoman palvelun tarjoamiseen asiakkaalle ja hän suosittelee sinua ystävälleen, joka ostaa 100 €:lla palveluja, tai jos asiakas kuluttaa yli 100 € tavallista enemmän seuraavan käyntinsä yhteydessä, sijoituksesi tuotto on 300 % (ei sisällä tuotekustannuksia). Mikä tärkeintä, annat asiakkaalle hyvän mielen silloin, kun hän sitä eniten tarvitsee.

Annat asiakkaille paremman mielen, uuden upean ulkomuodon, pidemmän hiusvärin keston ja etenkin sitä, mitä he eniten kaipaavat – hiljaisen, stressittömän hetken ja upean päähieronnan – täysin ”ilmaiseksi”. He haluavat maksaa palveluksen takaisin ja pitävät sinut ”suosikkilistallaan” niin myötä- kuin vastamäessäkin.
TEE LASKUTOIMITUKSET

Tällä helpolla yhtälöllä voit laskea kampaamosi tuottoprosentin (ROI):

ROI = [(tuotto – sijoitus)/sijoitus] x 100

Kun esimerkiksi sijoitin 25 € maksuttomaan palveluun ja sain 25 € asiakassuosituksesta:

[(100 € - 25 €)/25] x 100 = 300 %


Tämäntyyppiset vertailuarvot auttavat sinua ja henkilökuntaasi näkemään, että rahasi käytetään kannattaviin sijoituksiin.

Laske voitot
  

MUITA VINKKEJÄ

Edullisia tapoja liiketoimintasi edistämiseen:
• Näytteiden jakaminen on helpoimpia ja kustannustehokkaimpia tapoja lisätä tuotemyyntiä. Jaa näytteitä nykyisille asiakkaillesi ja tarjoa alennus täysikokoisesta tuotteesta seuraavan käynnin yhteydessä
• Tee yhteistyötä esimerkiksi muotiliikkeiden ja muiden alueen yritysten kanssa, joilla on samanlainen asiakaskunta. Kehitä ainutlaatuisia kampanjoita, jotta saat kumpaakin yritystä hyödyttäviä suosituksia
• Mainosta uusinta kampanjaasi tai palveluasi asiakkaille sähköpostikampanjalla. Se on helpoin ja kustannustehokkain tapa levittää sanaa ja saada asiakkaat tulemaan kampaamoosi
• Tee kysely nykyisten asiakkaidesi keskuudessa. Esitä kysymyksiä, joiden avulla saat selville, miten voit palvella heitä entistä paremmin.  
Esimerkiksi: 
 • Minkätyyppisistä tuotteista tai palveluista olisi sinulle hyötyä?
 • Mitkä kellonajat sopisivat sinulle parhaiten?
 • Miten voisimme parantaa kampaamokokemustasi?