Seuranta ja hinnoittelu - article test - Liiketoimintaresurssit - Redken EMEA
>

Seuranta ja hinnoittelu

Seuranta ja hinnoittelu

LIIKETOIMINNAN SEURANTA

• Asiakkaiden lukumäärä päivässä: kuinka monta asiakasta palveltiin joko varauskirjan tai omien tietueidesi perusteella
• Palveluiden lukumäärä päivässä: kuinka monta palvelua toteutettiin kullekin asiakkaalle. Jos leikkaushintaasi sisältyy föönaus, ne lasketaan kahdeksi eri palveluksi. Jaa jokainen asiakas eri palveluihin siitä riippumatta, miten hinnoittelet työsi
• Palveluja yhteensä päivässä: kaikkien toteutettujen palvelujen myyntihinta yhteensä
• Jälleenmyyntiä yhteensä päivässä: kaikkien myytyjen jälleenmyyntituotteiden ja -tarvikkeiden yhteishinta
• Uusien suositeltujen asiakkaiden lukumäärä: kuinka monelle asiakkaalle nykyiset asiakkaasi olivat suositelleet palveluasi
• Palaavien asiakkaiden määrä: kuinka monta vakituista asiakasta palvelit


TAVOITETASOJEN KÄYTTÖ

Kun olet kerännyt tärkeät tiedot liiketoiminnastasi ja seurannut asiakkaiden lukumäärää, voit käyttää tietoja tavoitetason määrittämiseen. Tällaisten tavoitetasojen avulla voidaan saavuttaa tiettyjä etuja, kuten seuraavat:
• elämänlaadun parantaminen
• erinomaisen asiakaspalvelun tarjoaminen
• ansaintapotentiaalisi maksimointi.

Tässä joitakin tärkeitä tietoja, jotka saat selville näistä luvuista:


ASIAKKAIDEN LUKUMÄÄRÄ PÄIVÄSSÄ

Kehitysstrategiasi alkavat päivittäin palvelemiesi asiakkaiden lukumäärästä. Hyvä tavoite on 10–12 asiakasta päivässä. Jos palvelet jo nyt useampaa kuin 12 asiakasta päivässä, olet ylittänyt asiakaskunnalle asetetun tavoitetason.


PALVELUJEN LUKUMÄÄRÄ PÄIVÄSSÄ

Sinun tulisi tehdä vähintään 2–3 palvelua jokaiselle asiakkaalle. Jokaisen kävijän tulisi saada useita palveluja tai jonkinlainen lisäpalvelu. Muista myydä tyylejä, ei vain palveluja.

• Jos asiakkaita on 8 päivässä, palveluja tulisi olla 16–24 päivässä
• Jos asiakkaita on 10 päivässä, palveluja tulisi olla 20–30 päivässä
• Jos asiakkaita on 12 päivässä, palveluja tulisi olla 24–36 päivässä


UUSIEN SUOSITTELUASIAKKAIDEN LUKUMÄÄRÄ

Sinun pitäisi palvella ainakin yhtä suosituksen perusteella saapunutta asiakasta viikossa. Suositusten hankkimiseen on viisi strategiaa:
• Pyydä suositteluja. Jos nykyiset asiakkaasi pitävät työstäsi, hyödynnä tilaisuutta ja pyydä heitä lähettämään luoksesi uusia asiakkaita. Lahjakortit ovat erinomainen tapa kannustaa asiakkaita tähän.
• Markkinoi uusia palveluja uusille asiakkaille. Jos asiakkaasi osoittavat kiinnostusta uutta palvelua kohtaan, jota he eivät ole vielä hankkineet, tarjoa palvelu maksutta uutta asiakasta vastaan.
• Anna alennuksia uusista asiakkaista. Jos nykyinen asiakas suosittelee sinua ystävälleen, hän saa 10 % alennusta jokaisesta uudesta asiakkaasta
• Suosittele kynsipalveluja ja/tai muita hoitoja, jotta näiden alojen ammattilaiset lähettävät puolestaan uusia asiakkaita sinulle.
• Osallistu yhteisösi toimintaan: tarjoa palveluitasi muoti- ja hyväntekeväisyystilaisuuksissa, kampaustempauksissa ja vähävaraisten hyväksi järjestetyissä tapahtumissa. Se on hyvä tapa verkostoitua ja kohdata uusia asiakkaita


PALAAVIEN ASIAKKAIDEN LUKUMÄÄRÄ

Vakituisten asiakkaiden tulisi muodostaa vähintään 80 % liiketoiminnastasi. Kun saavutat 10–12 asiakkaan tavoitetason päivässä, pystyt palvelemaan asiakkaitasi paremmin ja maksimoimaan ansaintapotentiaalisi.

PÄÄMÄÄRIEN ASETTAMINEN

 Asiakkaan laatutaulukolla voit hahmottaa, miten asiakaskunnan hallinta vaikuttaa tienesteihisi.
Näin se toimii:
1. Valitse päivittäinen palvelujen kokonaismäärä tavoitetasoksi tai päämääräksi taulukon vasemmasta sarakkeesta
2. Etsi taulukon yläriviltä varauskirjassasi olevien päivittäisten asiakkaiden lukumäärä (tai asiakasmäärä, jota haluat palvella) tyypillisenä päivänä
3. Etsi ruutu, jossa päivässä palveltujen asiakkaiden lukumäärän sarake kohtaa päivittäisten palvelujen kokonaissumman rivin
4. Tästä ruudusta näet keskimääräisen hinnan, joka kunkin asiakkaan pitäisi maksaa, jotta saavutat päämääräsi tai tavoitetasosi
Aina saavuttaessasi päämäärän tai tavoitetason parannat asiakaspalvelua, lisäät omaa ansaintapotentiaaliasi ja parannat elämänlaatuasi


HINNANKOROTUKSISTA KERTOMINEN

Muuttuneista hinnoista kertominen asiakkaille voi tuntua vaivaannuttavalta.
Ehdotamme seuraavia tehokkaita keinoja:
• Kerro muutoksesta suullisesti
• Lähetä e-kortti
• Kerro muutoksista sähköisessä uutiskirjeessä
• Julkaise tieto verkkosivullasi
Muista, että hintojesi korottamisen tarkoitus on uudistaa asiakaskuntaasi ja tehdä tilaa uusille asiakkaille ja lisäpalveluille.
Jos olet huolissasi asiakkaiden menettämisestä, meillä on seuraavat ehdotukset:
• Kehitä suunnitelma tai visio
• Aseta päämääriä ja tavoitetasoja
• Seuraa liiketoimintaasi
• Älä nosta hintojasi, tuuleta asiakaskuntaasi
Liiketoimintasi kasvuun ja kehitykseen menee aikaa. Kokeile erilaisia lähestymistapoja, seuraa kasvua ja katso, mikä toimii sinulle itsellesi parhaiten. Ellet käytä aikaa liiketoimintasi hallinnoimiseen, se alkaa hallita sinua.


HENKILÖSTÖN VALMISTELU HINNANNOUSUUN

Yksi ensimmäisistä askelista ansaitsemisen, oppimisen ja elämän parantamiseen on hintojen tarkistaminen. Siinä olennainen vaihe on henkilöstön valmistelu ja sitouttaminen muutokseen. Tarkistamalla hintojasi voit tuulettaa varauskirjaasi ja raivata tilaa uusille asiakkaille — asiakkaille, jotka auttavat saavuttamaan tavoitteesi ja maksimoimaan ansaintapotentiaalisi.


HINNAN TARKISTUKSEN TASOT

YMMÄRTÄÄ EDUT

Taso 4: Uudistetut asiakasvirrat
Tämän tason hiusmuotoilijat tietävät, että hintoja on tarkistettava asiakaskunnan uudistamiseksi. He ajattelevat, että asiakkaiden poistumisen myötä heille tulee varauskirjaan tilaa, jonka avulla he voivat tarjota parempaa asiakaspalvelua ja kattavampia palveluja. He pystyvät myös ottamaan vastaan entisten asiakkaiden suositusten innoittamia uusia asiakkaita, jotka ovat valmiita maksamaan uuden hinnan.

Taso 3: Painopisteen kirkastaminen
Tämän tason hiusmuotoilijoilla alkaa olla kädet turhan täynnä työtä. He eivät ehdi viettää tarpeeksi aikaa asiakkaidensa kanssa ja alkavat jäädä jälkeen aikataulussa, mikä aiheuttaa heille stressiä. Siitä he tietävät, että on aika tarkistaa hintoja.

EI YMMÄRRÄ ETUJA

Taso 2: Prosessi
Tämän tason hiusmuotoilijat yhdistävät hintojen nostamisen vihaisiin asiakkaisiin. Heistä tuntuu, että he eivät ole ansainneet oikeutta nostaa hintojaan, ja heitä arveluttaa kertoa asiakkaille hintatason korotuksista.

Taso 1: Hermostunut
Tämän tason hiusmuotoilijat yhdistävät hintojen korottamisen asiakkaiden ja rahan menettämiseen. Heistä tuntuu, että hintoja korottaessaan he syyllistyvät suureen syntiin ja toimivat ahneesti ja moraalittomasti.