Muodon periaatteet - Perustietoa hiuksista - Koulutus - Redken EMEA
>

Muodon periaatteet

Muodon periaatteet

KOLME MUOTOTYYPPIÄ

1. NOSTO

Hiusmuotoilu voidaan tiivistää kahdenlaisiin leikkauksiin: tasaiset tai porrastetut/kerrostetut. Jos et halua hiusten olevan tasaiset, niitä täytyy nostaa. Nosto on liikettä ylös ja alas. Nosta hiusosiota ylöspäin, mutta älä liikuta sitä pois kohdasta, johon se laskeutuu luonnollisesti. Kun olet leikannut hiukset ja annat niiden pudota, ne laskeutuvat suoraan alas ilman sivuttaisliikettä. Lopputulos
Nosto luo porrastuksen; valmis hiusmalli on joko tasapitkä tai porrastettu/kerrostettu. Muistat nostoliikkeen paremmin ajattelemalla hissiä. Se liikkuu ylös ja alas, ei sivulta toiselle. Jotta hiukset voivat laskeutua suoraan luonnolliseen laskeutumiskohtaansa leikkaamisen jälkeen, asiakkaan pään täytyy olla suorassa. Jos päätä työnnetään eteenpäin, hiukset eivät ole luonnollisessa laskeutumiskohdassaan. Jos olet leikkaamassa mallia, jossa hiuksia täytyy kauttaaltaan kohottaa vaakasuunnassa, nosta kaikkia osioita samassa kulmassa yhtenäisyyden vuoksi.

2. VETOSUUNTA

Vetosuunnan liike suuntautuu sivulta toiselle. Jos hiuksia siirretään pois niiden luonnollisesta laskeutumiskohdasta sivuttain, niitä vedetään. Jos otat hiuksia korvan takaa ja vedät ne keskelle taakse, kyseessä on sivuttaisliike.
Lopputulos
Vetosuunta luo pituutta ja leveyttä vastakkaiseen suuntaan. Jos hiukset vedetään edestä taakse, hiukset ovat pidemmät edessä. Jos hiukset vedetään takaa eteen, hiukset ovat pidemmät takana.

3. SORMIEN ASENTO

Sormien asennon liike suuntautuu sisään ja ulos. Sormien asento määrittää, missä kulmassa hiukset leikataan. Jos haluat säätää muodon volyymia tai syvyyttä, muuta sormien tai sormen asentoa. Sormien asennon hyödyntäminen
Sormien asento ratkaisee, mihin kohtaan hiusmallia tulee volyymia tai syvyyttä. Jos tarkastelet sormien asentoa edestä päin ja asetat sormet sivualueelle ja viistosti SISÄÄNPÄIN leuan kohdalla ja ULOSPÄIN päälaelta, volyymi olisi mallin yläosassa. Mitä tapahtuu, jos sormien asentoa muutetaan? Tässä tapauksessa sormien viisto asento käännetään päinvastaiseksi. Nyt sormet osoittavat ULOSPÄIN leuasta ja SISÄÄNPÄIN ylhäällä. Volyymi olisi siis alhaalla.

JOHTOPÄÄTÖS

Vaikka nostoa ajatellaan ensin, vetosuuntaa toiseksi ja sormien asentoa kolmanneksi, ne eivät ole toisistaan riippumattomia, vaan samanaikaisia. Et voi nostaa hiuksia ylös, vetää niitä sivulle ja sitten yrittää liikuttaa sormia oikeassa kulmassa, sillä et pystyisi hallitsemaan hiuksia ja tulokset olisivat ennalta-arvaamattomia. Liikkeet tehdään samanaikaisesti, jotta muoto on ennustettavissa ja porrastuslinja saadaan tarkaksi.