Kiharien hiusten luottotuotteet - Perustietoa hiuksista - Koulutus - Redken EMEA
>

Kiharien hiusten luottotuotteet

TYÖVÄLINEET

• Kädet
• Piikkipäinen kampa kiharoiden osiointiin ja muotoiluun tai muovinen syömäpuikko
• Harvapiikkinen kampa hiusten selvittämiseen
• Jerseyn tyyppisestä kankaasta tai mikrokuidusta valmistettu pyyhe, joka vähentää kitkaa ja imee hellävaraisesti ylimääräisen kosteuden
• Pieniä ja suuria klipsejä osiointiin
• Diffuusori, joka saa hiustenkuivaimen ilmavirran kiertämään

VALMISTELU

Selvitä mahdolliset takut ennen shampoopesua. Kiinnitä erityisesti huomiota niskaan, jossa hiukset ovat ohuemmat ja takkuuntuvat helposti. Selvitä takut sormilla ja/tai harvapiikkisellä kammalla.

SHAMPOO

Kiharat ja laineikkaat hiukset ovat luonnostaan suoria hiuksia kuivemmat. Kiharien hiusten kierteiden vuoksi hiusten luonnolliset öljyt eivät yhtä helposti pääse pinnoittamaan ja kosteuttamaan jokaista suortuvaa, jolloin hiuksista tulee kuivat ja kosteutta janoavat. Kuivuus voi myös tehdä hiuksista alttiit vaurioitumiselle, sillä se vähentää suortuvien joustavuutta. Mitä kiharammat hiukset ovat, sitä kuivemmat ja hauraammat niistä tulee. 
Kastele hiukset perusteellisesti vedellä.
Vaahdota shampoo käsissä, levitä märkien hiusten pituuksiin ja työstä hiuspohjaan asti.
Hiero hellävaraisesti vaahdoksi (lisää tarvittaessa hieman vettä vaahdon lisäämiseksi), anna vaikuttaa 1–3 minuuttia ja huuhtele
Anna vaikuttaa lyhyemmän ajan, jos haluat kevyemmän tuntuiset hiukset.
Anna vaikuttaa pidempään, jos haluat vähentää pörröisyyttä ja lisätä kiiltoa.
Kun käsittelet hiuspohjaa, painele hellävaraisesti sormenpäillä.
Vältä pyöriviä tai rajuja liikkeitä, sillä tämä saattaa saada hiukset takkuuntumaan. Pään käsittely hitaasti ja järjestelmällisesti parantaa verenkiertoa ja lievittää jännitystä.

KUINKA USEIN?

Hoitoaine on ehdoton kiharille hiuksille
Säännöllinen tehohoito on välttämätöntä varsinkin karheammille ja paksummille kiharille.
Hiusten fyysinen kunto vaikuttaa tehohoidon tarpeeseen.
Hoitoaineen levittämiskohdilla ja -menetelmillä on merkitystä.
Jos hiukset ovat erittäin kiharat, karheat ja paksut, käytä hoitoainetta usein ja koko hiuksissa. Tämä hiustyyppi hyötyy säännöllisestä tehohoidosta tai hiuksiin jätettävän hoitoaineen käyttämisestä ennen muotoilua.
Jos hiukset ovat laineikkaat, hennommat ja harvemmat, vältä hoitoaineen käyttöä hiuspohjan alueella. Tämä hiustyyppi hyötyy säännöllisestä pois huuhdeltavan hoitoaineen käytöstä ja silloin tällöin tehtävästä tehohoidosta.

MUOTOILU

Valitse sopiva Curvaceous-tuote kiharatyypin perusteella! Laineet, kiharat tai spiraalit 
Aloita pienellä määrällä tuotetta ja jatka kerrostamista, kunnes saavutat haluamasi tyyppisen kiharan, erottelun, muodon ja rakenteen.
Mitä kiharammat ja paksummat hiukset ovat, sitä enemmän kosteutta ne kaipaavat ja sitä enemmän tuotetta niihin imeytyy.
Jos hiukset ovat kuivat, käytä jätettävää hoitoainetta ja lisää sitten Curvaceous Wind Up, Full Swirl, Ringlet tai Spiral Lock -tuotetta.
Jotkin laineikkaat hiustyypit tarvitsevat hieman apua kuivauksen aikana. Esimerkiksi puristelu tai osioiden kiertäminen auttaa erottelemaan kiharat.
Muista, että vähemmän on enemmän. Muotoile kiharat haluamallasi tavalla ja anna niiden kuivua luonnollisesti.
Hiusten kiertäminen useille löysille nutturoille yöksi voi helpottaa niiden käsittelyä aamulla. Viimeistele kampaus ja kesytä pörröiset suortuvat suihkuttamalla Curvaceous Wind Up -tuotetta.
Luo tiukemmat kiharat kiertämällä hiukset piikkipäisen kamman, muovisten syömäpuikkojen tai muovipillien ympäri. Anna kuivua luonnollisesti tai föönaa diffuusorilla.
Jos ilma on kosteaa tai on kuuma, kiinnitä hiukset löysästi taakse rullaamalla otsatukan alue sivuille. Kiinnitä pinneillä.