Suositut partatyylit miehille ja niiden ylläpito | Redken
>

Suositut partatyylit miehille ja niiden ylläpito

Tutustu uusimpiin partatyylitrendeihin aina kapenevasta ducktailista tuuheaan bandholziin.

Halusimmepa myöntää sen tai emme, partatyyli voi joko viimeistellä tai pilata haluamamme lookin kokonaisuuden. Vaatteesi voivat olla hyvin muodikkaat, mutta jos partatyylisi on ennemminkin 80-luvulta, se näkyy. Jotta partatyylisi pysyisi ajan tasalla, koostimme yhteen 6 tämän hetken lookia sekä kuinka ylläpidät niitä.

Bandholz-parta

Parta-asiantuntija Eric Bandholzin suosimassa partatyylissä viikset yhdistyvät kokopartaan. Viikset on trimmattava, jotta karvat eivät pääse kasvamaan ylähuulen yli. Reunojen tulisi sulautua partaan saumattomasti, mutta muu parta saa kasvaa vapaasti. Hienostunutta metsurityyliä huokuva Bandholz-parta näyttää erityisen hyvältä pyöreillä ja pitkänomaisilla kasvoilla mutta vaatii paljon kärsivällisyyttä, sillä sen pituuden saavuttaminen voi kestää kahdesta kuukaudesta jopa vuoteen. Hoida partaa kasvuprosessin aikana partaöljyllä ja partabalsamilla, kuten Redken Brews After Shave Balm -tuotteella.

Ducktail-parta

Tämä tyyli on tavallista partaa tuuheampi ja huolitellumpi, mutta kuitenkin rento. Parrassa on lyhyt yläosa ja pitkä, paksu alaosa, joka kapenee latvaa kohden kuin ankan pyrstö. Saadaksesi tämän partatyylin, joka imartelee kaikkia paitsi pitkiä ja kapeita kasvoja, kasvata tuuhea kokoparta, joka on noin 5–10 cm pitkä ja kapenee latvaa kohden. Trimmaa sitten posket huolellisesti ja ajele posken yläosa ja kaula, kunnes parta näyttää symmetriseltä. Partaöljyn, kuten Redken Brews Beard Oil -öljyn tai partavahan käyttö voi auttaa saamaan haluamasi kapenevan muodon.

Pidennetty pukinparta

Hollywoodilaiseksikin kutsuttu pidennetty pukinparta on pukinparran ja viiksien yhdistelmä, joka keskittyy leuan karvoitukseen. Vaikka leukalinjassa on myös pukinparrasta levittäytyvää partakarvaa, pulisonkeja ei ole, joten partaa ei lueta kokoparraksi. Tämä partatyyli, joka voidaan kasvattaa vain yhdessä tai kahdessa viikossa, sopii parhaiten pitkänomaisille tai neliönmuotoisille kasvoille. Kun olet ensin muotoillut pidennetyn pukinparran, tämän partatyylin ylläpitäminen on aika helppoa. Ajele jo ajellut alueet. Käytä mieluiten kosteuttavaa parranajovoidetta, kuten Redken Brews Shave Cream -voidetta, ja hoida partaa sekä sen alla olevaa ihoa partaöljyllä.

Garibaldi-parta

Garibaldi-kokopartatyyli muistuttaa bandholzia, mutta se on lyhyempi, muodoltaan leveä ja pyöreä ja sen kasvattaminen vie vähemmän aikaa. Italian yhdistämistä 1800-luvulla edistäneen kenraalin mukaan nimetty partatyyli näyttää parhaalta ovaalin- ja suorakulmaisen muotoisilla kasvoilla. Se on muotoiltava heti, kun parta alkaa kaventua leukalinjan alaosassa. Siististi muotoillut viikset voivat myös kasvaa pitkiksi, mutta ne eivät saa olla partaa pidempiä. Käytä partaöljyä saadaksesi tämän tyylin näyttämään mahdollisimman hyvältä.

Vanhanajan hollantilainen parta

Tämä Abraham Lincolnista muistuttava vanhanajan partatyyli on pitkä, viiksetön kokoparta, joka yhdistyy pulisonkeihin ja levenee alaosaa kohden. Se sopii hyvin niille, jotka haluavat piilottaa kapean leuan ja luoda metsurityylisen lookin. Vanhanajan hollantilainen partatyyli sopii monille kasvonmuodoille. Tällä mallilla on neliömäinen muoto, peitetyt posket ja ajeltu leuka. Kumpikin partatyyli vaatii kokoparran kasvattamisen ja ihon ja karvojen ravitsemisen partaöljyllä. Alaosan muotoiluun täydellisen litteäksi on käytettävä sekä partatrimmeriä että saksia, ja latvojen muotoiluun kannattaa käyttää partaöljyä.

Balbo-parta

Balbo-partamallilla on ylösalainen T-muoto, ja siihen kuuluu viikset, leuan karvat sekä partatupsu. Tämä on lyhyempi partatyyli, mutta vaatii kokoparran kasvattamisen, jotta karvoja on tarpeeksi muotoilua varten. Kun parta on aika ajella muotoonsa, käytä trimmeriä. Tunnusomaisen balbo-tyylin saat jättämällä viiksien ja pukinparran väliin noin 0,6 cm tilaa. Lopun parran tulisi olla lyhyttä ja tasaista.

Lue lisää miesten hiustyylivinkeistä ja uusista tuotelanseerauksista seuraamalla @barbersandbrews -tiliä Instagramissa!