Ruskeiden hiusten raidoitusopas
>

Ruskeiden hiusten raidoitusopas

Lue kaikki, mitä sinun pitää tietää ruskeiden hiusten raidoittamisesta, hoidosta ja hiusvärin keston pidentämisestä

Raidat yhdistetään usein vaaleisiin hiuksiin, mutta raidat sopivat myös ruskeille hiuksille, joissa muutama strategisesti sijoitettu raita näyttää yhtä upealta. Raidat tuovat ulottuvuutta ja näyttävää visuaalista ilmettä tasaisen ruskeaan sävyyn. Lisäksi ruskeiden hiusten raidoitustekniikoita on runsaasti. ”Nyt voimme ensimmäistä kertaa luoda kaikille ruskean sävyisille hiuksille vaaleamman sävyn, joka näyttää hyvältä”, sanoo Redken artisti Celene Dupuis. Lue alta asiantuntijan vinkit ruskeiden hiusten raidoittamiseen, värjäystekniikoihin ja keinoihin, joilla väri säilyy upeana.

KOLME LOOKIA

1. Ruskeat hiukset, joissa on vaaleita raitoja

Vaaleat raidat ruskeissa hiuksissa voivat helposti olla kuin seepran raidat (jotka eivät sovi kenellekään), joten tämä vaihtoehto sopii parhaiten vaaleanruskeille hiuksille. Pyydä raitoja, jotka ovat vain yhtä tai kahta sävyä omaa pohjasävyäsi vaaleammat ja enemmän tummanvaaleat. Näin raidat luovat kontrastia ja ulottuvuutta ilman ei-toivottuja selkeitä rajoja. ”Voit myös pyytää kampaajaasi sävyttämään ja tummentamaan tyvialueen, jotta tyvikasvu pysyy kauniina eikä päälaelle tule rajoja”, Dupuis ehdottaa.

2. Ruskeiden hiusten balayage-värjäys

Perinteiseen folioraidoitukseen verrattuna balayage on vapaamuotoisempi käsinmaalaustekniikka, joka toimii erityisen hyvin tummissa hiuksissa. Koska raidoista ei tule niin vaaleat, balayage on lopputulokseltaan luonnollisempi ja tyvikasvu huomaamattomampi. Tämän ansiosta värjäyskertojen väliä voi pidentää 3–6 kuukauteen, mikä säästää sekä aikaa että rahaa. Ruskeiden hiusten balayage-värjäys on oivallinen tapa tarttua tämän hetken kuumimpaan hiusväritrendiin: ”Trendin nimi on ’money piece’, ja se tarkoittaa vaaleampia ja kirkkaampia raitoja, jotka kehystävä kasvoja”, Dupuis selittää. ”Se on kuin hiusten contouring, joka korostaa parhaita piirteitä ja näyttää samalla pehmeän luonnolliselta.”

3. Ombre

Ombre-värjäys on suosiossa sekä vaaleille että ruskeille hiuksille. Sitä voi ajatella käänteisinä raitoina, koska hiukset vaalenevat keskipituuksista latvoja kohden, mutta tyvet ovat tummat. Mikä tässä on jujuna? Ombre-värjäys vain kaunistuu hiusten kasvaessa, joten se sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat helposti ylläpidettävän hiusvärin. Sillä saa myös dramaattisemman efektin riippuen siitä, kuinka tumma hiusten alkuperäinen väri on. Tärkeintä on pitää hiuksista hyvää huolta, koska tässä tekniikassa vaalennetaan hiusten latvat, jotka ovat hiusten vaurioitunein osa.

NÄIN HOIDAT RAIDOITETTUJA RUSKEITA HIUKSIA

Valitsitpa minkä tahansa raidoitustekniikan, hiusten hoitaminen on ratkaisevaa, jotta väri säilyy kirkkaana ja elinvoimaisena. Kaiken pohjana on vahva tuotearsenaali (juonipaljastus: tarkoitamme sinistä shampoota), johon yhdistetään muutama kampaamovaihtoehto. Tässä kaikki, mitä sinun pitää tietää.

MIKÄ ON SININEN SHAMPOO JA MIKSI RUSKEAT HIUKSET TARVITSEVAT SITÄ?

Ruskeita hiuksia vaalennettaessa on aina riskinä, että värjäystuloksessa näkyy ei-toivottua keltaisuutta. Ruskeiden hiusten vaalennus paljastaa oransseja alasävyjä, jotka voivat näyttää hiuksissa keltaisilta, Dupuis huomauttaa. Paras tapa suojella uutta hiusväriä sinisen sävyttävän shampoon ja hoitoaineen sisällyttäminen hoitorutiiniin (kohta lisää siitä, miten ne toimivat). Vaaleille hiuksille voi käyttää violettia shampoota ei-toivotun keltaisuuden häivyttämiseksi, mutta ruskeille hiuksille ei ole ollut vastaavaa vaihtoehtoa – tähän asti. Esittelemme uuden Redken Color Extend Brownlights -järjestelmän.

MITÄ SININEN SHAMPOO TEKEE?

Uusi Redken Color Extend Brownlights -järjestelmä sisältää väriä säilyttävän sinisen shampoon ja hoitoaineen, jotka neutraloivat ei-toivottuja punaisen ja oranssin sävyjä. Muistele hetki väriympyrää, joka roikkui koulussa kuvaamataidon luokan seinällä. Tässä ympyrässä sininen on suoraan vastapäätä oranssia eli se on oranssin vastaväri, joka neutraloi lämmintä oranssia.

MITEN SINISTÄ SHAMPOOTA KÄYTETÄÄN?

Sinistä shampoota voi käyttää heti raidoituksen jälkeen tai viikoittain ylläpitämään raidoitettujen ruskeiden hiusten eloisaa väriä, Dupuis sanoo. Mikä neuvoksi? Kysy kampaajaltasi suositusta siitä, kumpi käyttötapa sopii paremmin hiusvärillesi. Ja vaikka ruskeissa hiuksissasi ei olisikaan raitoja, voit silti käyttää tätä järjestelmää viikoittain luonnollisen värin ylläpitämiseksi.

MITÄ MUITA HOITOVINKKEJÄ ON RAIDOITETUILLE RUSKEILLE HIUKSILLE?

Raidoitetuista hiuksista tulee aina hauraammat ja herkemmät vaurioille. Vaihda hoitoaine kosteuttavaan hiusnaamioon kerran viikossa. Se antaa runsaasti kosteutta ja voimaa hiuksille ja erityisesti herkille latvoille. Voit myös käydä kampaamossa ottamassa puolikestovärin, joka kirkastaa sävyä ja pitää värin kiiltävänä, mutta on samalla hyvin hellävarainen hiuksille, Dupuis neuvoo.