Viisi huomioitavaa seikkaa ennen otsatukan hankkimista

Tuttu tilanne jokaiselle: katselet itseäsi peilistä, leikittelet hiuksillasi ja pohdit, pitäisikö hankkia otsatukka. Asettelet suortuvia otsalle osio kerrallaan ja mietit, miten terävän tasamittainen tai trendikäs verhomainen otsis sopisi sinulle. Kannattaa kuitenkin unohtaa peili ja kääntyä hiuksesi parhaiten tuntevan henkilön eli kampaajasi puoleen. Peukalosääntönä voidaan pitää sitä, että sopiva otsatukka riippuu persoonastasi ja elämäntyylistäsi. Parhaaseen otsismalliin vaikuttavat monet tekijät: esimerkiksi kuinka usein kuntoilet ja miten paljon aikaa olet valmis käyttämään hiustesi muotoiluun. Mitä siis kannattaa ottaa huomioon? Tässä Redkenin asiantuntijoiden vinkit siihen, mitä otsatukkaa harkitsevan kannattaa pitää mielessä.

Ylläpito

Redken-muusa ja malli Soo Joo Park, kiiltävät platinanvaaleat hiukset ja sivulle kammattu otsatukka.
Asia, jota monet eivät ota huomioon suunnitellessaan otsatukan leikkaamista, on sen ylläpito, huomauttaa Sam Villa, Redken Education Artist Director ja hiusmuotoilun huippuammattilainen. Olipa kyseessä tasoitusta kaipaava suora otsatukka tai kuriton sivuotsis, useimmat otsatukkamallit vaativat päivittäistä muotoilua ja säännöllistä leikkausta. Kun seuraavan kerran juttelet kampaajasi kanssa, ota selvää haluamasi otsatukkamallin muotoilusta, tuotteista ja tarvittavista kampaamokäynneistä.

Hiusten rakenteen vaikutus

Redken-muusa ja malli Chloe Norgaardin eloisa hiusväri on luotu City Beats -värillä.
Jos haluat löytää täydellisen otsatukkamallin, ota huomioon hiustesi luonnollinen rakenne. Kaikkien hiusten rakenteelle ei sovi mikä tahansa otsatukkatyyli, joten keskustele kampaajasi kanssa sinulle sopivista vaihtoehdoista. Esimerkiksi kiharahiuksisille ei sovi partahöylällä leikattu otsatukka ollenkaan, koska se voi tehdä hiuksista pörröisen näköiset.

Yksilölliset tekijät

Redken-muusa Jetta upeine laineineen ja otsahiuksineen, joissa on tekstuuria.
Hiusten ja pään muoto ovat aina yksilöllisiä. Joillain on v-kirjaimen muotoinen hiusraja, toisilla on villejä pyörteitä. Nämä erilaiset tekijät vaikuttavat siihen, kuinka tietyt otsatukkamallit sopivat tietyille ihmisille. Jos esimerkiksi hiusrajassa on pyörre, sivuotsis ei välttämättä asetu halutulla tavalla. Mutta älä lannistu — keskustele kampaajasi kanssa, niin voitte yhdessä löytää sinun hiuksillesi sopivan mallin.

Elämäntyyli

Kuvan mallilla on kirkkaanvaaleat hiukset ja suora otsatukka.
“Redken-hiusmuotoilija Sarah Bramhamin mukaan yksi tärkeimmistä tekijöistä otsatukkamallia valittaessa on elämäntyyli. ’Selitän mielelläni asiakkaalle, kuinka eri otsatukkamallit imartelevat heitä, mutta ratkaiseva tekijä on lopulta asiakkaan elämäntyyli. Jos asiakas esimerkiksi treenaa paljon eikä pidä siitä, kun hiukset tulevat kasvoille, otsatukka ei välttämättä ole hänelle oikea ratkaisu.” Tämä on todella yksilöllistä, joten ota se puheeksi kampaajasi kanssa, niin voitte yhdessä tehdä sinulle toimivan ratkaisun.

Tuo kuvia

Otsatukka sopii täydellisesti myös selfieihin.
Yksi parhaista tavoista varmistaa, että saat juuri sinulle sopivimman otsistyylin, on tuoda kampaamokäynnille kuvia siitä, mitä haluat ja mitä et halua. Eikö pöyheä kasariotsatukka ole sinun juttusi? Näytä se kampaajallesi. Ekät myöskään halua takaisin Myspace-aikaista otsatukkaasi? Näytä sekin. Kun tiedät tarkkaan, millaista mallia toivot, kampaajasi voi auttaa räätälöimään kyseisen tyylin sinulle sopivaksi.